Znajdź najlepsze konopie

pochodząca z Wielkiej Brytanii hybryda z dominacją odmiany indica

Oczywiście szczep Cheese zawdzięcza swoją nazwę smakowi i zapachowi. Ma zapach ostrego, cuchnącego sera i przez mniej więcej trzydzieści lat zyskał miano zdecydowanego faworyta.

Jest to odmiana z przewagą szczepu indica o bardzo szybkim działaniu. Po spaleniu użytkownicy doświadczają najpierw fali radości i euforii, po której następuje odrętwiający ciało haj. Ponadto pobudza apetyt. Niektórzy użytkownicy twierdzą, że bardziej pobudza kreatywność niż wprawia w leniwy nastrój, ale uspokajające działanie odmiany indica będzie prawdopodobnie bardziej zauważalne i może wywołać zaleganie na kanapie. Skutki uboczne obejmują suchość ust i oczu, podczas gdy niektórzy użytkownicy zgłaszają paranoję, zawroty głowy i zwiększony niepokój.

Chociaż jest to hybryda z silną dominacją szczepu indica, Cheese zachowuje poprawiające nastrój właściwości typowe dla sativy i jest stosowana przez osoby cierpiące na stres i zaburzenia lękowe. Jednak typowe dla odmiany indica odprężenie ciała może być korzystne dla osób cierpiących na bóle, a wielu użytkowników uważa ją za sposób na leczenie bezsenności. Ponadto Cheese wzmaga apetyt, co często jest również uważane za zaletę.

Cheese to bardzo znana odmiana, która powstała w Wielkiej Brytanii. Jest to rzadki, żeński fenotyp szczepu Skunk#1, krzyżówka odmiany afgańskiej (indica), meksykańskiej (sativa) i kolumbijskiej (sativa). Odmiana Cheese pojawiła się po raz pierwszy około 1988 roku i szybko została sklonowana oraz przekazana dalej. Ponieważ jest to fenotyp żeński, oryginalny szczep jest dostępny tylko w formie klonu, ale inni hodowcy z powodzeniem imitowali tę odmianę w postaci nasion, krzyżując żeńską odmianę Cheese z innymi szczepami indica. Jest to odmiana, która daje duże plony i którą łatwo uprawiać w pomieszczeniach i na zewnątrz. Jednak osiąga wysoki wzrost, o czym hodowcy muszą pamiętać. Kwitnie po około 7–9 tygodniach.

Latest news